Isingen kan minde om rødspætten, men sidelinien danner en tydelig bugt over brystfinnen.
Farven er normalt ensfarvet brun til rødbrun, men varierer alt efter hvor fisken lever.
Det hvide, sødlige kød er af samme kvalitet som rødspættens, men isingen bør dog steges hel,
da den er ret lille.
Den lever på dybder mellem 20 og 150 meter og foretrækker sandbund, hvor den, ligesom andre
fladfisk, kan gemme sig for større rovfisk.
Isingen lever først og fremmest af små krebsdyr og i mindre omfang af små fisk som unge sild og
brisling.
Sognegårdens Lystfiskerforening af 1982 Karetmagerporten 1B 2650 Hvidovre CVR-nr 41611766 |
Nyttige links www.fisketegn.dk/ www.fiskeristyrelsen.dk/lyst-og-fritidsfiskeri www.dmi.dk/danmark/#3c1942 www.fiskepleje.dk https://su-booking.memberlink.dk |