Hvillingen mangler skægtråden. Den kendes på de spidse tænder og overbiddet samt den sorte
plet ved grunden af brystfinnen. Som mange andre torskefisk har den tre rygfinner og to gatfinner.
Farveskalaen går fra lys ved bugen til mørk ved ryggen. Farveintensiten svækkes hurtigt efter
fangst. Kødet er hvidt og velsmagende. Anvendes i England til favoritspisen: Fish & Chips.
Den lever ofte tæt ved kysten og kan findes på alle dybder ned til 200 meter.
Hvillingen lever af småfisk og mindre skaldyr. Af og til æder den også sin egen art.
Sognegårdens Lystfiskerforening af 1982 Karetmagerporten 1B 2650 Hvidovre CVR-nr 41611766 |
Nyttige links www.fisketegn.dk/ www.fiskeristyrelsen.dk/lyst-og-fritidsfiskeri www.dmi.dk/danmark/#3c1942 www.fiskepleje.dk https://su-booking.memberlink.dk |