Hjem
Love

 

Sognegårdens Lystfiskerforening Af 1982 stiftes, som det fremgår af navnet i 1982. Forud havde 10 til 12 mand, der var private venner, eller arbejdskollegaer med jævne mellemrum arrangeret fisketure på Øresund. På disse ture, eller når man mødtes i anden anledning, talte man ofte om at stifte en fiskeklub, men det blev ved snakken i en længere periode.

I begyndelsen af 1982 blev der endeligt taget initiativ til oprettelsen af en klub, og stiftende generalforsamling blev afholdt i april måned på Sognegården i Hvidovre og heraf foreningens navn. Medlemstallet var i starten på ca. 15 personer, men steg ret hurtigt til 30, og er i dag på godt 50 medlemmer. I bestræbelserne på, at alle skal kende alle, blev det på en generalforsamling for år tilbage vedtaget, at det maksimale medlemstal ikke må overskride 60 personer.

I dag har foreningen egne lokaler med værksted i Avedøre Stationsby.

I foreningens love §§ 2 og 3 er formålet fastsat som følger: At søge interessen for lyst- og sportsfiskeri fremmet gennem aktiv indsats under hyggelige former. Foreningen er medlem af Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg, også kaldet SU.

Enhver med interesse for foreningens formål kan blive medlem, under forudsætning af, at der er ledige pladser. Et medlemskab er samtidig et medlemskab af SU, så længe foreningen er medlem heraf.

I foreningen er vi meget alsidige hvad fiskeriet angår. Nogle er til fluefiskeri langs åer og ved kysten, andre vil gerne på havet med det lidt tungere grej. Som det fremgår af vores program, forsøger vi at tilgodese et meget bredt udvalg af arrangementer til såvel kyst, hav, mole, å og sø. Også weekendture til Sverige og i Danmark er et hit blandt foreningens medlemmer.

Nærmere om vore aktiviteter kan løbende følges her på hjemmesiden under "Arrangementer"

Her lidt billeder fra nogle af de arrangementer, der afvikles på blandt andet værkstedsaftnerne. 

Knivbygning i Sognegårdens Lystfiskerforening Af 1982  

Store knive    Små knive    Sortiment af små knive    Knivbyggere i fuld sving...    Klubbens flotteste? Spørg Kalle...

Et lille udpluk af de knive med tilhørende skede, som er lavet. Bemærk også de flotte mønstre på skederne.

Du kan også besøge Jespers flotte hjemmeside og se mere om, hvordan kniven bliver til. www.vikingekniven.dk

Fluebinding i Sognegårdens Lystfiskerforening Af 1982  

I løbet af vintermånederne bindes der fluer i lokalerne, hvor der hver gang er kyndig instruktion udi kunsten at binde fluer til al slags fiskeri.

Ove - mesteren i fluebinding    En "dræberflue" bliver bundet

DSC00028_lille.JPG (186800 bytes)    DSC00031_lille.JPG (243879 bytes)    DSC00032_lille.JPG (206080 bytes)    Reje af Isbjørn    Reje af Isbjørn

Stangbygning i Sognegårdens Lystfiskerforening Af 1982  

Også bygning af egen stang er en del af de arrangementer, der tages hånd om i vintermånederne, når der er værkstedsaftner i Sognegårdens Lystfiskerforening Af 1982.

Svend Aage i fuld konsentration    Med størst mulige nøjagtighed lægges tråden    Dan er ved at montere øjerne - med tungen lige i munden    Der arbejdes med stor nøjagtighed    Wayne i gang med en ny fluestang    

Fluekastekursus hos Sognegårdens Lystfiskerforening Af 1982  

På plænen bag lokalerne motioneres fluestang og arm, og teknikken finpudset inden vi skal på tur til Å - Fjord - Kyst osv. 

Jimmy m.f.    Fluestangen svinges    Mads får instruktion af Ove    STA70421.JPG (3517929 bytes)    

Vedligeholdelse af hjul hos Sognegårdens Lystfiskerforening Af 1982  

Værkstedsaftnerne bruges også til at efterse vores hjul. De bliver smurt og dele udskiftes, så hjulene igen bliver som nye. 

Niels og Jimmy under kyndig vejledning af Poul Riboe    En ældre sag er adskilt    Lidt fedt der og en dråbe olie der    Hjul splittet ad, men ingen panik! Poul har styr på sagerne    Hjul med rust - på tidet det blev adskilt 

Værkstedsaftner afsluttet med kaffebord, brød, ost, postej m.m.

Hygge i lokalerne hos Sognegårdens Lystfiskerforening Af 1982  

 I efteråret 2015 flyttede vi til nye og større lokaler, hvor der blandt meget andet blev etableret større værksted, stue til socialt samvær og hvor fluebindere, stang byggere og andre i ro og mag kan koncentrere sig om opgaverne.

Stuen, hvor der hygges, bindes fluer m.m.m.    Møde lokale   Køkken   Værksted