Hjem
Op

 

Her kommer der beretninger om ALLE de fisk vi fanger på turene i 2012!

HUSK - billeder fra turene og gerne af de fisk, der bliver fanget, modtages til denne side!


Den 27 december løb klubbens årlige nytårstur af stablen. Til trods for et fornuftigt antal tilmeldte var der stort frafald og for de 13 fremmødte var der god plads ombord.

Peder stævnede imod Kopparverket hvor de øvrige turbåde også havde forlagt til. Der var tidligt på dagen ganske kraftig strøm hvilket selv med de tungeste pirke besværliggjorde pirkefiskeriet på kastesiden og der kom derfor gang i kastestængerne. Senere på dagen tog strømmen af og det blev muligt at pirke fra kastesiden også. Fangsterne var noget begrænsede, 5 torsk i alt med Michael Pedersens på 3,5kg som den største. Udover torskene blev der fanget pænt mange og store sild. Vejret var noget gråt med byger.

Hilsen Sekretæren


Søndag den 11. november gik turen til Isefjorden. Som sædvanligt mødtes vi ved Tanken i Borrevejle kl. 0630 for at bestemme os for hvilket fiskevand der lige passede til dagens vejr.

Ligeså sædvanligt plejer vi at indkøbe morgenmaden på tanken, men da de først åbnede kl. 0700 besluttede vi at springe morgenmaden over og køre direkte til Munkholm broen. Mureren havde medbragt pølser og grill så forplejning var der da.

Vi var mødt 5 mand stærk men Gert manglede. Vel ankommet til P-pladsen ved Ishuset dukkede Gert dog pludselig op – hvordan kunne han så lige vide at vi var kørt til Munkholm broen? Jo, han havde parkeret i den modsatte ende af tanken, og så lige, at der var et par bekendte køretøjer i den kolonne, der forlod tanken og fulgte så efter.

De fleste af os var ved vandet omkring solopgang og der gik ikke lang tid før den første fisk blev kroget. Den var dog lige under målet og blev nænsomt afkroget og genudsat. Lidt efter blev der kroget endnu en fisk, ligeledes under målet. (begge taget af Sekretæren red.)

2 af deltagerne brød tidligt op og der var så 4 tilbage. Efter en kaffetår gik Kim og jeg selv mod broen og aftalte at fiske tæt sammen med hhv. blink og flue. Vi var kun lige kommet i vandet da der var hug igen. En fisk lige under målet havde taget fluen men med lidt hjælp udsatte den sig selv igen.  Ved 11’tiden fik Kim så et hug der hurtigt viste sig at være en fisk med lidt størrelse og efter 5-6 minutters fight kunne han lande en fisk på 52 cm og 1,35 kg. Der var selvfølgelig ingen af os der havde net med så den måtte kanes på land. Vi fiskede yderligere et kvarters tid og returnerede til P-pladsen for at nyde Murerens nygrillede pølser.

Kim med Havørred fra Munkholm broen     Frokost ved Munkholm broen

Efter frokostpausen fortsatte fiskeriet, dog uden nogle hug og ved 15’tiden forlod sidste deltager fiskepladsen med erindringen om en dejlig om end blæsende dag i gode fiskekammeraters selskab.

Dagens fangst var 6 landede fisk. Deraf blev 2 hjemtaget.

Hilsen

Sekretæren


Søndag den 28. oktober løb turen til Ishøj Havn af stabelen.

Der var i den kolde og klare morgen samling på P-pladsen for enden af Sandvejen hvor klubben var vært ved en bid morgenbrød og en lille en.

Da vi ankom kunne en ældre medfisker berette at der ingen fisk var i havnen. Senere tøede han dog op og kunne fortælle at han dagen før havde taget en fisk på 3-4 kg.

Vi startede fiskeriet i strålende solskin og næsten vindstille på strækket for enden af Sandvejen. Efter 2-3 timer uden hug var der enighed om at bryde op og fortsætte fiskeriet fra en af halvøerne i yderhavnen. Der faldt et par deltagere fra i den forbindelse så de fik ikke fornøjelsen af at se dagens første fangster blive landet. Der blev landet 3 fisk og 2 omkring målet blev hjemtaget. Alle fisk blev taget på blink.

Torben med havørred

Fiskeriet fortsatte til omkring kl. 1400 hvor de sidste deltagere brød op.

Sekretæren


Havørred Karrebæk skov.JPG (3287658 bytes)

Weekenden den 12-14 oktober 2012 var der klubtur til feriekolonien Skovbrynet ved Karrebæksminde.

Der var tilmeldt 8 deltagere hvoraf en deltager grundet sygdom måtte melde forfald, så de resterende 7 så frem til en dejlig weekend i lystfiskeriets tegn.

Fredag eftermiddag afprøvede en deltager lige fiskeriet fra kysten af, og kunne lande en fisk under målet – der var altså fisk!

Da alle deltagere var ankommet til kolonien, blev vi enige om lige at inspicere ruten til og lige checke kyststrækningen ud. Det endte med en travetur i uvejsomt terræn der blev lidt længere end oprindeligt planlagt, men vi kom dog alle tilbage til kolonien igen til den velfortjente Karrysuppe og gammeldags flæskesteg - det var kræs.

Desværre var vejrguderne imod os og præsenterede allerede fra tidligt lørdag morgen kraftig pålandsvind fra syd der umuliggjorde fiskeri fra kysten ved huset. Til trods for forsøget så måtte et par af de mest ihærdige hurtigt opgive fiskeriet grundet den høje sø, modvinden og store mængder løsrevet ålegræs.

Det blev besluttet at forlægge fiskeriet til molerne ved Karrebæksminde havn. Også her var forholdene ikke særligt gode og fiskeriet blev forlagt til kanalen oven for broen. Efter en times tid var der enighed om at returnere til Skovbrynet og genoverveje det næste skridt. Meningerne var delte men efter lidt varm suppe, en god frokost og en lur var der enighed om at fortsætte opholdet.

Lørdag aften bød på Gerts Hakkebøffer med stegte løg til alle, stjernekig og hygge i gode fiskekammeraters selskab.

Søndag morgen var vinden aftaget og vendt til en mere gunstig retning og der blev igen gjort et forsøg på kysten ved kolonien. Forholdene gjorde nu fiskeriet muligt og der var også fisk i vandet men ingen i nettet.

Som det er alle bekendt lykkedes det undertegnede under påskud af fiskeri at unddrage mig deltagelse i oprydning og rengøring (jeg ved jeg skylder) så fra det kan jeg ikke referere men vi pakkede sammen og brød op i løbet af søndag formiddag og kunne afslutte en ikke helt vellykket fisketur men dog en weekend i fiskekammeraters selskab.

Hilsen

Sekretæren


Så har der igen været tur til Køge Havn, hvor 8 mand affiskede vandet omkring sydmolen. Vejret var fra morgenstunden fint, en let brise gav lette krusninger på vandet, temperaturen lå lige omkring de 10 grader og der var ingen sol. Altså perfekt fiske vejr.

Der gik da heller ikke lang tid, før Lennart havde fisk på krogen. En STOR flot og sølvblank ørred huggede på blinket lige inden det skulle løftes ud af vandet til et nyt kast. Desværre baskede den så voldsomt, at den hurtigt røg af krogen. 
S U R T....

Der gik dog ikke lang tid før også jeg selv havde fisk på krogen. En pæn lille ørred kom med helt ind - og blev naturligvis hurtigt genudsat.

PA060081.JPG (2951118 bytes)

Et par hurtige fisk gav blod på tanden, så alle otte mand fiskede igennem. Mindre blev det ikke da Gert fik et flot stykke sølvtøj på 1,6 kg og ca. 55 cm. Hermed er Gert i spidsen til at blive ÅRETS FISKER i klubben. 

20121006_093839.jpg (3409885 bytes)

Dagen sluttede med endnu en fin lille fisk til Lennart - denne gang på fluestangen.
Om der blev "fisk" til alle på "Skipperkroen" vides i skrivende stund ikke!


Lørdag den 22. september 2012 var 9 af klubbens medlemmer samlet til en Put&Take dyst i Roskilde Fiskeland. Efter at alle var ankommet var klubben vært ved en bid morgenmad og en lille en.

Det blev aftalt at fiskeriet skulle foregå fra kl. 0800 til 1200 hvor der ville være indvejning.

Den første time viste vejret sig fra den tilforladelige side men så ændrede det sig til byger og i løbet af formiddagen blev det veritabelt styrtregn med kraftige vindstød. Der var rigtig mange fisk i søen og de ville gerne vise sig frem og om vejret har haft afgørende indflydelse på fangsterne skal jeg ikke kunne sige men ved indvejningen blev der kun præsenteret en fisk og det var Helge der igen havde vist alle hvordan man finder et ”hot spot” og hvordan man skal svinge fluestangen OG fange fisk.

Fisken målte 40cm og vægten stoppede omkring et kg - vi siger tillykke til Helge.

Efter indvejningen brød de fleste op mens et enkelt ihærdig medlem (undertegnede) fortsatte fiskeriet.

Sekretæren

RoskildeFiskeland_01_1.jpg (1093136 bytes)     RoskildeFiskeland_03_1.jpg (897743 bytes)


Første weekend i september var 12 medlemmer i Onsevig på Lolland. Flere benyttede lejligheden til at fiske på vejen til destinationen - dog uden at der er rapporteret om fangster.
Vi skulle først ud søndag morgen med Kirsten fra Onsevig Havn, så lørdagen blev brugt til socialt samvær.

Vejret var desværre ikke med os, så en del "landkrabber", som var med på turen blev søsyge og fisketiden blev afkortet. Alligevel blev det til 32 flade til trods for det dårlige fiskevejr.

Dette er ikke manipuleret - Kim var så bleg...     Der var mere farve på fiskene - også den lyse side


Den årlige morgentur med Jaws blev afviklet den 16. juni  med 18 deltagere. Vi afgik fra Vedbæk kl. 0300 og Peder sejlede os over imellem Ven og Landskrona. Vejret var noget grumset med spredte regnbyger der også skjulte solopgangen. Fangsterne var også spredte. Af de deltagende var der 4 der ikke fangede noget og Benny fangede 6.

Ymer (Jesper Laustsen) fangede 1 nemlig den største på 6,4 kg og Gert fik andenpræmien. Ymer har nu meldt sig ind i kampen om klubmesterskabet for sæsonen 2012/13 så må vi se om der er nogle der kan udfordre ham.

Vi havde det meste af tiden følgeskab af et par småbåde med hhv. 2 og 3 mand ombord og de havde tydeligvis fordel af kortere reaktionstid når de havde fundet bulerne og de fangede RIGTIG godt. Turen afsluttede som sædvanligt med hyggelig morgenmad og en lille en hos familien Hansen på Hvidovre Strandvej. Ved 10’tiden kunne vi så trætte begive os hjemad og lur mig om der ikke blev taget en eftermiddagslur hos en lystfisker eller to.

Hilsen sekretæren.

På vej ud til natfiskeri med JAWS     Torben med pæn fisk


Klubtur til Holtug på Stevns 3. Juni. 6 ud af 10 tilmeldte klubmedlemmer mødte op kl. 7 til morgenmad og en lille en. Det var dejligt vejr og formiddagen forløb rimeligt dramatikløst med enkelte hug af hornfisk men ingen Havørreder. Over frokost begyndte deltagerne at bryde op og de sidste medlemmer drog hjemad ved 15’tiden. En god tur i gode klubkammeraters gode selskab. Der deltog et par gæster og jeg håber at vi gjorde et godt indtryk så de har fået lyst til mere fiskeri med Sognegårdens.

Hilsen sekretæren.


Fredag den 25/5-2012 skulle være den første aften/nat/morgenfiskeritur og turen gik denne aften til Udsholt Strand. Når der kun er 4 timer imellem at det bliver mørkt til det bliver lyst plejer jeg at overnatte med hundene på stranden.

Fredag aften var rigtig smuk og alle forhold var ideelle for aftenfiskeriet. Omkring kl. 2130 var alle pladser besat. Pladsen er delt op i et relativt lavvandet område over stenrev med et par dybe badekar og et dybere område over plettet bund. Typisk samler spinnefiskerne sig ved strækket ved den plettede bund og fluefiskerne omkring stenrevene.

I løbet af aftenen var det Hornfiskene der gik til fluen men ikke en eneste Havørred ville lege med. Der var nu heller ikke nogen fisk der viste sig.

På et tidspunkt fik jeg et hug ret tæt på hvor jeg stod og jeg troede først at det var en Fjæsing men til min store overraskelse var det en Skrubbe i en fornuftig størrelse der havde taget Cigaren. Mine medfiskere havde interesseret fulgt ”figthen” og det vakte stor begejstring at det ikke var mig der havde taget aftenens måske eneste Havørred men ”bare” en Skrubbe. Den blev nænsomt genudsat og resten af aftenen var ganske begivenhedsløs. Efter 3-4 timers hvil i sandet tog jeg nogle timers fiskeri i morgengryet men solen slog hurtigt igennem og jeg brød op ved 8’tiden.

Lørdag aften havde jeg aftalt at mødes med Helge Fluesvinger og Jimmy Betjent til aftenfiskeri ved Hyllingebjerg der er Jimmys hjemmebane.

Lørdagen havde været varm og solrig og de sidste badegæster forlod stranden som vi entrerede via den aaaaaleeen lange trappe.

Aftenen bød på en fantastisk solnedgang i det spejlblanke hav. Jimmy havde udpeget de badekar der burde kunne holde fisk og der blev fisket aktivt helt ind i mørket.

Udover hyggeligt kammeratligt samvær, udveksling af fluekastetips og en fantastisk aften bød aftenen desværre ikke på andet end ivrige Hornfisk der kækt slog til fluerne.

Vi stoppede fiskeriet lige efter kl. 2300 hvorefter Helge kørte hjem og jeg satte mig til at vente på solopgangen i  bilen. Jeg var ved vandet igen ved 4’tiden og kunne i den gryende morgen nu tydeligt se i hvert fald et af badekarrene. Begge badekar blev fisket igennem dog uden held og jeg forlod pladsen igen ved 7’tiden.

Efterfølgende har rygterne gået at der senere søndag blev spottet en anselig fisk hvor vi havde fisket.

Hilsen

Lennart


Fra Lennart Gjermandsen er nedenstående modtaget:

Ankom tidligt til pladsen på Nordkysten og kunne konstatere at det var pænt lavvandet hvilket giver god adgang til at affiske det gode stenrev fra et par gode vinkler.

Var i vandet ved omkring 0530 og der var straks hornfisk efter fluen.

Til trods for forventning om HØ så var der ikke rigtigt noget at se eller mærke. Jeg fiskede hele strækket imellem de 2 bølgebrydere neden for trappen.

Efter en kaffepause valgte jeg at gå længere østpå. Jeg havde sidste år mødt en fyr i efteråret der kunne fortælle at længere østpå var der efter en af stormene opstået et nyt rev der også kunne kaste lidt fisk af sig.

Jeg fandt et åbent stykke med mørk bund og fiskede det af. Her var der også kun spredte hornfisk og jeg besluttede mig for at gå tilbage til trappen og evt. stoppe fiskeriet og køre hjem.

Der var kommet en spinnefisker på pladsen og da jeg ville se hvad der skete hos ham tog jeg lige tage et par kast ved den østlige bølgebryder. Han landede en HØ omkring målet og jeg tænkte at så kunne det da være der var flere i vandet. Efter kort tid fik jeg et hug jeg først troede var en hornfisk men da jeg så finnerne på en pæn HØ tog kampen om sig. Da jeg i skuffelse ikke havde taget mit landingsnet med mig i vandet måtte jeg lande den på stranden og jeg skulle derfor gå et stykke med den for at komme forbi stenene i strandkanten. Efter ca. et kvarter kunne jeg håndlande/kane en fisk på omkring (troede jeg) et par kilo og omkring en halv meter. Vejningen ved bilen kunne dog afsløre at den vejede 3 kg. Og målte 65 cm.

Medfiskeren var så venlig at tage et par fotos så der var behørig dokumentation.”

Havørred_08052012_1.JPG (1270674 bytes)     Havørred_08052012_6.JPG (1690355 bytes)


Den 8. maj var det igen blevet tid til den årlige tur til Avedøre Holme efter hornfisk. Ca. 30 deltagere var mødt frem denne dag. Desværre var vejret ikke det bedste - hård vind - så det var vanskelige forhold at fiske under. En del begav sig over Kalvebodbroen for at fiske fra den side af gennemløbet.

Det blev til i alt 13 hornfisk, heraf fem til Nick.

DSC_0005.JPG (1005029 bytes)     DSC_0012.JPG (637302 bytes)     DSC_0019.JPG (949616 bytes)     DSC_0016.JPG (1233125 bytes)

Som tradition var der også denne aften gang i foreningens grill. Var der ikke fisk, så kunne man være sikker på at "fange" en vel tilberedt pølse - mere end 60 stk. blev der lavet!


Så er den årlige tur til Floboda i Sverige vel overstået. 22 mand mødte frem allerede torsdag med store forventninger til en forrygende fiskeweekend i godt selskab!

Fredagen blev brugt til fiskeri i Jimmi's "hemmelige" å, som bød på en Bækørred til Helge.
Andre brugte dagen på fiskeri i Lagan, mens Nick og Kim tog turen til Mörrumsån.

Lørdag var der traditionen tro konkurrence fiskeri ved Helgeå. Der skulle ikke mange kast til, før Nick fik den første ørred på krogen. Og solen var dårligt kommet over horisonten før den anden ørred var landet. Det tegnede til at blive en dag med forrygende fiskeri ved Helgeå.

Nick med dagens første fisk

Da morgenkaffen var konsumeret indfandt resten af deltagerne sig også ved åen. Næste mand med fisk på krogen blev vores alles kassemester, Keld som blot skulle bruge få kast (var det tre?) før der var fisk på krogen.

Keld med sølvtøj     Ole med personlig rekord fra Helgeå

Også Ole fik en herlig tur med første fisk fanget i Helgeå. Håber ikke der skal gå lige så mange år før Ole fanger den næste!

Flere billeder fra turen kan ses under FOTO.


Efter mange års forsøg på at få en af de blanke på krogen i Skjern Å lykkedes det endeligt.

Efter en dags fiskeri i Vorgod Å (SU-fiskeri) ankom jeg tirsdag den 17/4 til Skjern Å opstrøms Sdr. Felding (SU-vand). Aarhus Lystfiskerforening som har stykket har logbøger placeret ved de fleste af deres laksevande og jeg kunne i loggen se at der var landet en fisk om mandagen. Fangeren havde været så venlig at beskrive hvor og med hvad han havde fanget den. Jeg var den eneste på pladsen og begav mig til det udpegede sted. Det er en nedstrøms del af åen hvor der ikke er ryddet bevoksning så det var næsten umuligt at få fluen ud i vandet. Efter et par timers forgæves forsøg gav jeg op og gik tilbage til bilen. Jeg havde dog besluttet mig for at stedet skulle prøves senere med spinner og blink. 

Efter at have gået resten af stykket igennem med fluestangen tog jeg spinnestangen og gik til den nedstrømsplads igen for at forsøge mig. Det gik også godt og det var muligt at fiske poolen af med spin og blink men der var ingen fangst.

Om onsdagen kom der så 2 andre fiskere til pladsen og den ene gik direkte ned til den nedstrøms pool for at forsøge sig. Jeg ville lige forsøge om jeg nu havde en wobler der kunne gå lidt dybt. Jeg kunne ikke kaste langt nok med mine Rapala woblere men jeg havde på et tidspunkt fundet en stor wobler som jeg riggede til med krog og så forsøgte mig med lige nedenfor P-pladsen. Det virkede som at den gik rimeligt dybt og jeg foretog lige et par prøvekast og ville så gå nedstrøms for at se om poolen var fri og jeg kunne forsøge mig med den wobler. 

Wobler_1.JPG (2930934 bytes)

I mine forsøg på at få wobleren til at gå så dybt som muligt fik jeg et bundhug, troede jeg. Bundhugget begyndte nu at bevæge sig og det var tydeligt at det ikke var den sædvanlige undslupne regnbueørred der var på spil. 

Efter et kvarters tid (tror jeg nok) kunne jeg håndlande en Sølvblank laks på omkring 85 cm. Jeg genudsatte fisken efter foto så jeg har kun en anslået vægt på imellem 6 og 8 kg ud fra hvad de andre indrapporterede fisk på samme længde vejede.

Laks_2.JPG (3293510 bytes)

Læren er at hvis flid og kløgt ikke slår til må held og tilfældigheder træde til – ligeså i dette tilfælde.

Resten af ugen var vi rigtig mange der kunne ønske hinanden tillykke med vores første laks og det var da rart.

Til orientering for dem der har været med på turene til Skjern og Vorgod å blev der fanget 2 laks på fru Inges vand lige opstrøms jernbanebroen hvor vi tit har fisket og den jeg tog blev taget der hvor Gert og jeg fiskede en dag sidste år.

Med lystfisker hilsen

Lennart Gjermandsen


Søndag den 25/3 2012 var 11 medlemmer på tur med det gode skib Havhesten fra Nivå.

Det var ganske køligt og formiddagen var præget af tågedis og ringe sigt. Fangsterne var lidt sparsomme i starten men senere begyndte flere af deltagerne at fange fisk i pæne størrelser.

Dagens fangst må nok være Kalles, en Havørred på 68 cm og 2,8kg.

Kalle med HØ1.JPG (2968813 bytes)

Et stort tillykke til Kalle der nu har meldt sig ind i kampen om klubmesterskabet.

Hilsen sekretæren